Povodom objave video uratka na Facebook-u Udruge S-PAS kojim se, među ostalim, osvrnula na događaj od dana 18.9.2023. godine kada je pozvana da intervenira radi odvođenja nekoliko pasa s parkinga Dječjeg vrtića „Bambi“, Ulica bana Josipa Jelačića 1, Trstenik, dajemo izjavu putem službene web stranice i društvenih mreža.

Dječji vrtić „Bambi“ se ograđuje od netočne i neistinite izjave Udruge S-PAS koja je navedeni događaj iskoristila za izjavu „da naša općina toliko ne funkcionira“ obrazlažući to time jer „vrtić nije imao koga nazvati jer općina nema komunalnog redara“.

Netočan je navod su se psi nalazili u dječjem dvorištu, oni su se zadržavali na parkingu koji ujedno koriste djelatnici i roditelji vrtića i vatrogasci. Zaposlenici Dječjeg vrtića „Bambi“ iz tog objekta su pogriješili u proceduri jer su pozvali na intervenciju Udrugu S-PAS, umjesto Općinu Marija Gorica. Naime, zbog činjenice da dijete osnivačice Udruge S-PAS pohađa vrtić u tom objektu te da je djelatnicima vrtića poznato kako udruga S-PAS ima veliko iskustvo sa zbrinjavanjem pasa učinjena je pogrešna procjena.

Stoga, još jednom naglašavamo kako se ne slažemo s izjavom te kako Općina Marija Gorica u ovakvim pitanjima uvijek intervenira promptno i prema protokolu te se ovim putem ispričavamo radi učinjenog propusta.

Marija Gorica, 20. rujna 2023.

Renata Brekalo, osnivačica DV Bambi

Emina Paratušić, ravnateljica DV Bambi